Foreningen

NY HJEMMESIDE

Vi har fået ny hjemmeside

Gladdansviborg.dk

Klik her https://www.gladdansviborg.dk/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foreningen Glad Dans Viborg

Foreningen Glad Dans Viborg (GDV) blev stiftet som Folkedanserforeningen Gamle Danses Værn den 23. januar 1945.
GDV er tilsluttet Dans Danmark og DGI - Danske Gymnastik og Idrætsforeninger,  Kulturelt Samråd i Viborg, Viborg Folkeoplysnings Samråd og Viborg Idrætsråd.
 
Foreningens formål er:
At formidle en sund og folkelig fritidsinteresse fælles for alle aldersgrupper. Dette skal ske gennem undervisning i og udøvelse af forskellige danseformer fra Danmark og andre lande, men med hovedvægten på danske folkedanse.
Endvidere skal der arbejdes for bevarelse af gamle egnsdragter, spillemandsmusik og gammel dansk kultur.

At arrangere eller formidle kulturelle aktiviteter, der henvender sig til offentligheden.

At styrke medlemmernes lyst til at engagere sig og tage et medansvar i foreningen, bl.a. ved at foreningen giver tilskud til relevante kurser o.l.

At formidle kendskab til andre landes befolkninger og kulturer, herunder Viborgs venskabsbyer. Dette kan ske ved besøg/genbesøg med bl.a. dans og åbne arrangementer.
 
Dansen og spillemandsmusikken er grundlaget for GDV´s virke:
Til levende spillemandsmusik bliver der undervist i nogle af de ca. 800 forskellige danske folkedanse, samt danse fra andre lande. Vi synger også gerne, samt drikker vores medbragte kaffe og hygger os.
 
Vi har også mange andre aktiviteter:
Udflugter, medlemsaftner, opvisninger eks. i forbindelse med arrangementer i Viborg by o.l..
 
Dansene, musikken og dragterne:
Stammer hovedsageligt fra tidsperioden 1750 – 1850. Repertoiret omfatter kreds, række, kvadrille, 3-pars, 2-pars og pardanse. Instrumenter følger ligesom danserepertoiret, tidens stil.
 
Traditionen med vore gamle dragter: 
Vi holder foreningens dragter ved lige, så de altid er klar til, at vores medlemmer kan leje dem. I vintermånederne hjælper vi de medlemmer, som ønsker det, med at sy deres egen egnsdragter. 
 
GDV har mange spillefolk:
De er både dygtige og festlige. Mange af dem kommer og spiller med for fornøjelses skyld. Der spilles bl.a. på klarinet, harmonika, bas, violin, guitar, nykkelharpe og klaver.
 
GDV internationalt:
GDV har gennem årene haft kontakter til mange lande i Europa, og deltaget i mange festivals både i ind - og udland. Foreningen har også selv afholdt festivals i Viborg. Hvert år har vi medlemmer, som deltager i Danske Folkedanseres Landsstævne.
Glad Dans Viborg  | Tlf.: +45 61620206 | ebbe@foverskov.net